23 Mar 2018

Nieuw project in de pijplijn: De huivering. Meesters van het morbide Patrick Cornelis en Tom Thys slaan hun handen in elkaar voor hun nieuwe stripreeks (NL/FR). Lees meer op https://sandawe.com/fr/projets-auto-finances/l-effroi en klik op de dia's voor de Nederlandstalige versie van de promotekst + samples.

1 Oct 2017

Het horrorverhaal De lijkenkrabber werd genomineerd voor de Edge.Zero Award 2016. Je kan het nu online lezen en stemmen. In 2015 werd Diabolik genomineerd voor dezelfde award.

Samenvatting:

Zohra is een graffitikunstenares. Samen met haar beste vriend Lieven zoekt ze naar plekken in Antwerpen om haar monsters te schilderen. In de metrotunnel worden ze bijna betrapt door een bewakingsagent. Ze slaan op de vlucht. Hun wegen scheiden en Zohra ontdekt een lijk, vermoedelijk een slachtoffer van de seriemoordenaar die de stad in een greep houdt. Als ze later weer samenkomen, trekken ze naar een verlaten flatgebouw waar ze naar hartenlust kunnen spuiten en drugs gebruiken. Wanneer ze even uitrusten in de afvalruimte en er iets door de stortkoker naar beneden valt, beseffen ze dat het flatgebouw niet verlaten is zoals ze eerst gedacht hadden.

1 Sep 2017

Tom Thys jureert in de Harland Award Verhalenwedstrijd. De Harland Award Verhalenwedstrijd is een schrijfwedstrijd die al bestaat sinds 1976 onder verschillende namen (King Kong Award, Millenniumprijs, Paul Harland Prijs). Een vakkundige jury selecteert uit de inzendingen (200 in 2015) het beste verhaal, dat de hoofdprijs van € 1.000 wint. Verhalen in de genres sciencefiction, fantasy en horror, tot maximaal 10.000 woorden, kunnen ingezonden worden. Meer info op https://www.harlandawards.eu.

31 Mar 2017

Waar ben ik komende maand te vinden?

FACTS in Gent (B) - boekenverkoop + signeren bij uitgeverij Zilverspoor - zaterdag 1 april en zondag 2 april

Dag van het Fantastische Boek in Amsterdam (NL) - workshop "het monster in jezelf" - zaterdag 8 april
Fantasy-ontdekkingsavond in Standaard Boekhandel te Ekeren (B) - voorlezen uit eigen werk + signeersessie - woensdag 26 april

19 Mar 2017

Het lijkt erop dat Tom Thys graag choqueert. Dit doet hij niet alleen door zijn briljant originele ideeën (want dat zijn het stuk voor stuk), maar ook door onsmakelijke beschrijvingen in de scenes. En daar moet je tegen kunnen. Dit is geen verhalenbundel voor de lezers met een zwakke maag. Hier vind je de volledige recensie.

21 Feb 2017

Komend weekend ben ik samen met mijn vriend/collega/rivaal Anthonie Holslag te vinden in de artist alley op de Brussels Comic Con. We brengen uiteraard onze boeken mee en vertellen jullie graag over de duistere dromen die ons tot het schrijven van onze verhalen hebben geïnspireerd.

10 Feb 2017

"Honger" uit de verhalenbundel "Volmaakt monster" werd vertaald en afgelopen week gepubliceerd in Night to Dawn 31. De Nederlandstalige versie (1.500 woorden) kan je gratis online lezen.

"Honger" is een ultrakort zombieverhaal: Ze hebben je al drie keer vermoord, maar je leeft nog steeds. De stad ligt er doods en verlaten bij. Ergens in de betonnen jungle hoop je je vrouw en dochter terug te vinden. Leven ze nog? En als ze nog leven, zullen ze je dan nog wel herkennen?

24 Jan 2017

Tom Thys bewijst met ‘Diabolik’ opnieuw dat hij één van de betere horrorschrijvers van het moment is. Interessante en diverse verhalen met veel gruwelijke details, die niet anders dan een verscheidenheid aan emoties oproepen bij de lezer. De volledige recensie vind je hier.

4 Jan 2017

Volmaakt monster en Diabolik zijn verleden tijd. Ondertussen schrijf ik vlijtig aan een nieuwe bundel. Die telt inmiddels 30.000 woorden, verspreid over vier verhalen. Sinds vandaag werk ik aan het vijfde verhaal. Het speelt zich af in een deprimerend stukje Antwerpen waar ellende welig tiert (foto: Aglaia Konrad). En het belooft heel bijzonder te worden. Je zult meteen begrijpen waarom als je de eerste alinea leest:

Ik schrijf griezelverhalen. Ik houd ervan om mensen de stuipen op het lijf te jagen, ze te doen walgen van afkeer of te doen huiveren van angst. Dat is wat ik het liefst doe. Bovendien is het zo ongeveer het enige talent dat ik bezit. Mensen vragen me weleens waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Ze beschuldigen me er weleens van een zieke geest te hebben. Wees gerust, de meeste van mijn verhalen zijn fictief. Vruchten van mijn verbeelding, zeg maar. Natuurlijk gebruik ik soms autobiografische elementen als kapstok om allerlei gruwelen aan op te hangen. Maar dit verhaal is...

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon