wat hij te pakken kreeg: blockbusters, B-films, stille films uit de jaren ’20, Amerikaanse films, maar ook Japanse horror en obscure werkjes uit alle uithoeken van de wereld. Hij spijbelde regelmatig om thuis in het geniep horrorfilms te kunnen kijken. Of hij bezocht filmhuizen terwijl hij eigenlijk hoorde te studeren voor de examens. De drang viel gewoonweg niet te weerstaan.

 

Op een bepaald moment voelde hij de behoefte om over film te gaan schrijven. Hij is toen als recensent begonnen en heeft onder meer voor Schokkend Nieuws en It’s only a movie gewerkt. Sinds kort, na een pauze van enkele jaren, levert hij opnieuw bijdragen aan It’s only a movie.

Door het kijken van al die films is hij op een bepaald moment verzadigd geraakt. Daarom is hij zelf scenario’s gaan verzinnen in de vorm van korte verhalen. Zo werd in 2014 “Volmaakt monster” gepubliceerd bij uitgeverij Zilverspoor. Deze bundel is een dwarsdoorsnede van de beste verhalen die hij in de vijf voorafgaande jaren schreef. In “Volmaakt monster” worden de grenzen van horror, magisch realisme, sciencefiction en alles wat daartussen ligt verkend, soms doordrenkt van zwartgallige humor, dan weer overladen met melancholie. Verschillende van deze verhalen wonnen prijzen en werden vertaald in het Engels.

In oktober 2016 verscheen zijn tweede boek: “Diabolik”. Opnieuw een verhalenbundel, maar helemaal anders dan “Volmaakt monster”, in die zin dat de verhalen door een gemeenschappelijk thema verbonden worden en ze zich ook grotendeels in en rond Antwerpen afspelen. In “Diabolik” komen de personages in een neerwaartse spiraal van geweld, seks, middelenmisbruik en normvervaging terecht. Het is een nihilistisch werk waarin verschillende taboes sneuvelen. Kortom: een boek voor mensen met een stevige maag.

Ondertussen blijft hij schrijven in de genres horror, magisch realisme en new weird. Zijn werk kenmerkt zich door een fascinatie voor de schoonheid van verval, nihilisme, dromen, seks, geweld, psychedelica, het menselijk lichaam, misvormingen, duistere verlangens, middelenmisbruik en ongezonde obsessies.

Tom Thys (1983) is een geboren en getogen Antwerpenaar die van kindsbeen af gefascineerd is door het bovennatuurlijke, de duistere kant van de mens en angst. Geen enkele emotie is zo echt als angst. Zijn interesse voor het genre werd aangewakkerd door zijn moeder, die hem als jongetje liet meekijken naar afleveringen van The X-Files. En ze nam hem ook vaak mee naar de videotheek, waar hij zich in de horrorhoek vergaapte aan adembenemende en huiveringwekkende VHS-covers.

Toen hij ongeveer twintig was, is deze interesse uitgegroeid tot een ware passie. Door het televisieprogramma Filmnight Special (later Cult Night), dat gepresenteerd werd door regisseur Jan Verheyen, geraakte hij verknocht aan het kijken van horrorfilms. Hij verslond alles

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now